ქართული ვაზის ჯიშების მეცნიერული შესწავლა XIX საუკუნის შუა პერიოდიდან დაიწყო. 70-იან წლებში პარიზსა და ლონდონში გამოცემულ კატალოგებში პირველად გამოჩნდა ქართული ვაზის ჯიშების დახასიათება.
დღეისათვის აღწერილია კულტურული ვაზის 500-ზე მეტი ქართული ჯიში, რომელთაგან დაახლოებით 430 სახელმწიფო თუ კერძო საკოლექციო ვენახებშია დაცული.
საქართველოს მრავალფეროვანი ბუნებრივი პირობები იდეალურ გარემოს ქმნის საუკეთესო თვისებების მქონე ყურძნის მისაღებად, რაც წინაპირობაა შეუდარებელი ქართული ღვინოების წარმოებისთვის.
გაზიარება
ქართული ვაზის ჯიშების მეცნიერული შესწავლა XIX საუკუნის შუა პერიოდიდან დაიწყო. 70-იან წლებში პარიზსა და ლონდონში გამოცემულ კატალოგებში პირველად გამოჩნდა ქართული ვაზის ჯიშების დახასიათება.
დღეისათვის აღწერილია კულტურული ვაზის 500-ზე მეტი ქართული ჯიში, რომელთაგან დაახლოებით 430 სახელმწიფო თუ კერძო საკოლექციო ვენახებშია დაცული.
საქართველოს მრავალფეროვანი ბუნებრივი პირობები იდეალურ გარემოს ქმნის საუკეთესო თვისებების მქონე ყურძნის მისაღებად, რაც წინაპირობაა შეუდარებელი ქართული ღვინოების წარმოებისთვის.
გაზიარება